Home


# HULP NODIG:
Medische hulp Juridische hulp OpvangSpreekuur


# MEER INFORMATIE:NieuwsDocumentatieUtrechtse LenteLinks


# ORGANISATIE:Over STIL Donateur worden VacaturesContact

Veelgestelde vragen (FAQ)Sitemap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nieuws

Nog geen antwoord op hoger beroep Grenzeloos (02-11-2009)

STIL heeft nog steeds geen beschikking gekregen op het hoger beroep tegen de Arbeidsinspectie, vanwege de hoge boete die ze kreeg na de inval in restaurant Grenzeloos in april 2007.

STIL en Averechts, het café waar dit humanitaire project draaide, kregen samen een boete van bijna een halve ton (2x24.000 euro), nadat bij de inval in het café drie vrijwillige koks zonder papieren waren aangetroffen.

In restaurant Grenzeloos kookten al acht jaar mensen zonder papieren. Dit was bij publiek en politiek bekend, er werd openlijk reclame voor gemaakt en het werd al die tijd gedoogd.

De arbeidsinspectie gaf echter een boete alsof sprake zou zijn van zwart werk, ontduiking van belastingen, uitbuiting, enz. Ook bleek men dit vrijwilligerswerk niet te accepteren. Er werd zelfs een volledige boete opgelegd van 8000 euro per kok per organisatie. Een dergelijke boete krijgen ook uitbuitende werkgevers.

We zijn gestopt met het restaurant in afwachting van het hoger beroep. Het risico voor ons en de medewerkers is helaas te groot.

>> lees hier het hele bericht
>> terug naar het overzicht