Home


# HULP NODIG:
Medische hulp Juridische hulp OpvangSpreekuur


# MEER INFORMATIE:NieuwsDocumentatieUtrechtse LenteLinks


# ORGANISATIE:Over STIL Donateur worden VacaturesContact

Veelgestelde vragen (FAQ)Sitemap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nieuws

Uitspraak binnen 6 weken (02-06-2010)

In NRC Handelsblad (zaterdag 29 juni) laat de gemeente Utrecht weten garant te staan voor de boete van 24.000 euro die de Arbeidsinspectie oplegde aan restaurant Grenzeloos, na de inval in 2007. STIL kreeg destijds een lening van de gemeente om de boete te kunnen betalen. De uitspraak in het beroep kan elk moment (uiterlijk 6 juli) komen. Mocht die negatief uitpakken, dan hoeft STIL zich geen zorgen te maken.

De gemeente laat daarmee zien het volstrekt oneens te zijn met de veroordeling van en boete voor Grenzeloos. Het is onzinnig een humanitair project, een multiculturele ontmoetingsplek, te beboeten als criminele uitbuitende werkgever. Ook moeten mensen die niets kwaads in de zin hebben, met rust gelaten worden.

Deze plek was voor vluchtelingen, migranten en Nederlanders een veilige plek waar ze gezelligheid en eten konden vinden. Acht jaar lang was de plek al bekend bij eenieder en werd gedoogd. Landelijke en lokale politici en ambtenaren kwamen regelmatig over de vloer.  Zo at de landelijke SGP-fractie er kort voor de inval en vergaderde Groen Links er soms.

Andere reden dat de gemeente de boete wil betalen is omdat het geld van STIL bedoeld is voor humanitaire noodhulp. De geoormerkte donaties die ze ontvangt, kunnen niet zomaar aan andere zaken worden uitgegeven. De voortzetting van het humanitaire werk van STIL zou in gevaar komen als de boete straks toch betaald zou moeten worden.

>> terug naar het overzicht