Home

# ACTIE:
Vluchtelingen op straatWeblog STIL


# HULP NODIG:
Medische hulp Juridische hulp OpvangSpreekuur


# MEER INFORMATIE:NieuwsDocumentatieLinks


# ORGANISATIE:Over STIL Donateur worden VacaturesContact

Veelgestelde vragen (FAQ)Sitemap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nieuws

Tekort medicijnen en water (14-05-2012)

In het tentenkamp Ter Apel waar al meer dan 160 vluchtelingen verblijven is een ernstig tekort aan water. Tot nu toe konden bewoners van de opvangcentra in Ter Apel af en toe water geven. Dit is hen nu verboden, zegt Hadi, Irakese woordvoerder van het kamp. "Ze kunnen straf krijgen als ze iets voor ons mee naar buiten nemen. We hebben daarom nu echt een tekort aan water". Ook is er een tekort aan medicijnen.

In het tentenkamp verblijven mensen die medicijnen nodig hebben tegen astma, hartklachten, tbc en hoge bloeddruk. Ook is een vrouw vijf maanden zwanger van een tweeling en heeft nog geen enkele controle gehad. Het gaat wel goed met haar. Een andere vrouw heeft een baarmoederoperatie gehad en volgens de woordvoerders controle nodig. De kleine kinderen die eerst in het kamp zaten zijn inmiddels elders ondergebracht wegens de slechte omstandigheden, de kou en het gebrek aan dekens.

Het gebrek aan dekens en tenten leek zaterdag opgelost doordat twee busjes met hulpgoederen uit Utrecht en Nijmegen aankwamen. Maar omdat er steeds nieuwe vluchtelingen bijkomen, is er weer een tekort.

De vluchtelingen wensen:
- een verpleegkundige of arts voor controle en medicijnen
- toegang tot water (de COA zou dit verboden hebben)
- dekens, matjes en tenten

Kijk op www.vluchtelingenopstraat.blogspot.com voor meer informatie over deze en eerdere acties.

>> terug naar het overzicht