Home

# ACTIE:
Vluchtelingen op straat Weblog STIL


# HULP NODIG:
Medische hulp Juridische hulp OpvangSpreekuurNederlandse Les


# MEER INFORMATIE:NieuwsDocumentatieLinks


# ORGANISATIE:Over STIL Donateur worden VacaturesContact

Veelgestelde vragen (FAQ)Sitemap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVER STIL


STIL is een solidariteitsorganisatie voor uitgeprocedeerde vluchtelingen, mensen in (asiel)procedure en migranten zonder papieren die hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld gezinnen die uitgeprocedeerd op straat zijn gezet, mishandelde vrouwen met kinderen die nergens terecht kunnen of getraumatiseerde vluchtelingen in psychische nood.
Deze mensen hebben geen recht op wit werk, bijstand en verzekeringen. Ze kunnen evenmin terecht in de reguliere opvang. Vaak kunnen ze geen kant op en is Nederland verlaten geen optie.

STIL vindt dat vluchtelingen en migranten recht hebben op respect en een menswaardig bestaan.

Wat doet STIL?
STIL helpt meer dan 1500 mensen per jaar op medisch, juridisch en humanitair gebied. We werken aan structuele oplossingen voor deze mensen. De afgelopen dertien jaar mocht STIL al hulp bieden op medisch, juridisch en humanitair gebied. Ook brengen we zaken rondom vluchtelingen en migranten onder de aandacht bij publiek en politiek.

We proberen deze mensen te te helpen of door te verwijzen naar bijvoorbeeld dokters, opvangplekken, advocaten en anderen die iets kunnen betekenen.
We zoeken naar financiële middelen om ondersteuning en begeleiding mogelijk te maken. Daarbij zijn we afhankelijk van subsidies en donaties.

Documentatie over STIL
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2012

Beleid en bestuur
Statuten Stichting Lauw-Recht (STIL)