Stichting STIL is een goed doel dat sinds 2008 de zogenoemde ANBI-status heeft. Voor meer informatie over de betekenis hiervan, klik hier. Belangrijk voordeel van deze ANBI-status, is dat je je gift aan STIL kunt aftrekken van de belasting.
Via deze link kun je aan ANBI-formulier van de belastingdienst vinden met gegevens over STIL als fondswervende organisatie.
Jaarrekening 2023
De jaarrekening van 2023 is via deze link te lezen en is goedgekeurd door een accountant. De accountantsverklaring kun je hier inzien. De jaarrekening en goedkeuring is (of wordt voor 2 juli) naar fondsen verzonden die steun boden in 2023. De fondsen die voor een specifiek doel doneerden, ontvangen een eigen verantwoording.
Samenvatting Jaarverslag
Een samenvatting van ons jaarverslag over 2023, is via deze link te lezen.
Het gehele jaarverslag via deze link of elders op deze website.
Project Noodhulp & Oplossingen
Zo krijgen fondsen die doneerden voor het project Noodhulp & Oplossingen na afloop van het project(jaar) een verantwoording en goedgekeurde jaarrekening. Dit geldt eveneens voor donaties ten behoeve van andere doeleinden. Via deze link is een projectraportage over 2023 te lezen en via deze link een rapportage over 2022.
Aanmeldloket
Een rapportage van het werk van het Aanmeldloket in 2023, dat STIL samen met drie andere organisaties draait en waar mensen opvang kunnen vragen en verwezen worden naar eerstelijnsopvang is hier te lezen.
2022
Via deze link is de door een accountant goedgekeurde jaarrekening van 2022 in te zien. Via deze link vind je een uitgebreid inhoudelijk Jaarverslag en hier een samenvatting van ons werk in 2022.
Voorgaande jaren
Via deze link is de door een accountant goedgekeurde jaarrekening van het jaar ervoor, 2021 in te zien. En via deze link de jaarrekening van 2020.
Eerdere jaarverslagen lees je hier.
Verhouding subsidie en donateurs
Organisatiekosten worden grotendeels gefinancierd middels subsidie van de gemeente Utrecht. Daarnaast wordt c.a. 50% van de directe kosten van hulpverlening (sociale-, medische en juridische kosten) uit gemeentesubsidie vergoed. Resterende kosten worden vergoed uit fondsen en donaties. In 2023 werd ongeveer een vijfde deel tot een kwart van de uitgaven door particulieren gefinancierd. In 2024 naar verwachting een vijfde deel. In 2025 zal dit naar verwachting 30 tot 50% zijn. Donateurs zijn daarom van harte welkom.
Jaarlijks worden donaties ingezet waar ze het hardst nodig zijn. Als donateurs graag zien dat hun donatie aan een specifiek doel wordt besteed, kunnen ze dit bij hun donatie vermelden.
Lees hier hoe je donateur kunt worden.
Projecten en acties
Voor incidentele activiteiten, campagnes, projecten of acties, wordt apart aan fondswerving gedaan. Fondsen krijgen een bijpassende verantwoording.
Daarnaast werven we voor individuele noden fondsen per persoon, per uitgave.
Buffer
Zoals gezegd wordt het overgrote deel van onze begroting gedekt door gemeentesubsidie. Deze inkomstenbron is dus politiek afhankelijk en daardoor onzeker. om die reden streven we ernaar een reserve te hebben die groot genoeg is om bij wegvallen van de financiering een half jaar de vaste lasten te kunnen dekken.