image

Blog

donderdag 29 augustus 2024

Nu nog moeilijker asiel te krijgen!

Nu nog moeilijker asiel te krijgen!

Sinds juli is het nog moeilijker dan het al was om als vluchteling asiel te krijgen in Nederland. Hoewel vluchtelingen al moeite genoeg hebben met bewijzen op zak te vluchten of achteraf bewijzen te vinden om hun verhaal te onderbouwen, zijn de regels sinds 1 juli strenger geworden. Dit en meer lees je in de nieuwsbrief.

woensdag 28 augustus 2024

Zo gaat onze juridische kennis niet verloren

Het juridisch team van STIL wil zorgen dat haar kennis behouden blijft, gedeeld kan worden en verder ontwikkeld kan worden. Daarom legt het team alles vast in een kennisbank. Daarin vind je antwoorden op vragen als: Hoe pak je bepaalde procedures aan, welke vragen kun je mensen stellen, hoe kom je aan bewijzen en welke deskundigen kun je hulp vragen? "Zo zorgen we dat onze kennis niet verloren gaat”, zegt initiatiefnemer Nona.

donderdag 08 augustus 2024

5,5 jaar wachten op willekeur - pardonkinderen net als Mikael

5,5 jaar wachten op willekeur - pardonkinderen net als Mikael

STIL kent zes kinderen die al 5,5 jaar in procedure zijn nadat ze in januari 2019 een beroep deden op de afsluitingsregeling ‘kinderpardon’. Zij leken een serieuze kans te maken. Die hoop is ver te zoeken nu Mikael enkele dagen geleden te horen kreeg dat hij niet mag blijven. Twee andere gezinnen die STIL kent, zaten in dezelfde situatie maar kregen wél een vergunning.

donderdag 01 augustus 2024

STIL wil juridische kennis waarborgen

STIL wil juridische kennis waarborgen

Zomernieuws van STIL: Over twee vergunningen, hoe het juridisch team haar expertise wil behouden, hoe de IND nog criteria hanteert die al in 2018 geschrapt waren voor LHBTQi+ vluchtelingen. Verder lees je hoe het in de vijf LVV-steden zit met de financiering van opvang en begeleiding van ongedocumenteerden. En dat STIL geweldig veel steun krijgt van lokale kerken.