image

Woorden van waardering voor medisch werk van STIL


Referenties voor onze medische fondswerving 

Woorden van waardering van huisarts, apotheker en gemeente

STIL werft actief fondsen en donateurs voor medische uitgaven voor mensen zonder verblijfsvergunning. Dit is nodig omdat zij zich niet kunnen verzekeren en niet mogen werken. Voor de fondsaanvragen schreven een Utrechtse apotheker, een huisarts en iemand van de gemeente een referentie met mooie waarderende woorden.
STIL 'onmisbare schakel tussen kwetsbaren en zorgverleners'

Apotheker Maurice Buijs vindt dat STIL van grote meerwaarde is voor alle mensen zonder verblijfsvergunning. Huisarts Nanja Danhof noemt STIL een ‘onmisbare schakel tussen de vaak kwetsbare, regelmatig dakloze, patiënten en de zorgverleners’.

Situatie 'kan levensbedreigend worden' zonder financiële steun STIL

Danhof: “Veel zorg wordt niet vergoed. (…) Omdat deze doelgroep geen toegang heeft tot inkomen uit werk of uitkering, kan dit zeer problematisch zijn, zelfs een gevaar vormen voor hun gezondheid en de algehele volksgezondheid. In het uiterste geval kan het levensbedreigend worden als men bijvoorbeeld de nodige medicatie niet krijgt (…)” Zij noemt STIL een ‘betrouwbare samenwerkingspartner’.

Dankzij spreekuur STIL 'vallen meest kwetsbaren niet buiten de boot' 

Janine Wildschut, 'procesregisseur ongedocumenteerden' bij de gemeente Utrecht, schreef eveneens een ondersteunende referentie: “Het laagdrempelige spreekuur zorgt ervoor dat de meest kwetsbaren niet buiten de boot vallen”, zo schrijft ze. “Tevens informeert STIL zorgverleners over de CAK-regeling voor onverzekerbare vreemdelingen. Dit is van groot belang omdat deze doelgroep zich niet kan verzekeren, Vaak blijken zorgverleners (en patiënten) niet op de hoogte van deze regeling die de mogelijkheid biedt bepaalde zorg vergoed te krijgen”. Zij vindt dat STIL een ‘belangrijke maatschappelijke functie’ heeft in de stad.

Vandaag organiseerden organisaties, huisartsen en gemeente een zorgconferentie. Hier werden ervaringen uitgewisseld, bedoeld om knelpunten te signaleren, kennis te delen en te komen tot betere zorg aan deze doelgroep. 

Lees de verklaringen hierna:

De referentie van apotheker Buijs lees je hier.
Die van huisarts Danhof hier
En die van Wildschut van de gemeente, hier.

 

STIL zoekt vaste donateurs voor medische en andere uitgaven

Donaties voor onze medische uitgaven zijn welkom op NL44 INGB 000 7407021 tnv Stichting STIL. Wij zoeken dringend nieuw vaste donateurs vanwege een lagere subsidie vanaf 2025 en omdat fondsen meestal niet structureel steunen.

Je kunt ook doneren via deze link, dan gaat 5% van je donatie naar de mensen achter de website geef.nl.